Pripravili sme pre vás 5 tipov, s ktorými to zvládnete čo najefektívnejšie. 
 

     1. Vyskúšajte daňovú kalkulačku - Nemecko

Rozmýšľate, že požiadate o vrátenie daní z Nemecka, ale nie ste si istí, či sa vám to oplatí? 

 

Máme pre vás riešenie.

Orientačný výpočet si môžete urobiť v našej daňovej kalkulačke - Nemecko. Zadáte svoj príjem, vyklikáte niektoré doplnkové informácie a dostanete približnú predstavu o tom, koľko môžete získať.

 

Pozor - výpočet v kalkulačke je orientačný, nepredstavuje finálnu sumu. Nedokážete si v nej uplatniť odpočítateľné položky, ktoré vami získaný daňový preplatok dokážu značne navýšiť.

Aj napriek tomu je však kalkulačka šikovným nástrojom, ktorý vám môže uľahčiť rozhodovanie.

 

     2. Pripravte si podklady

Najdôležitejším dokumentom, ktorý budete potrebovať k vráteniu daní z Nemecka, je potvrdenie o vašich zdantieľných príjmoch za rok, za ktorý chcete žiadať. Má názov Ausdruck der elektronischen Lohnsteuerbescheinigung, skrátene Ausdruck.

Váš nemecký zamestnávateľ je povinný vám ho vystaviť. 

 

Ak Ausdruck z nejakého dôvodu nemáte, za poplatok v zmysle aktuálne platného cenníka ho pre vás vyžiadame, prípadne oň môžete požiadať aj sami - prečítajte si náš návod

K žiadosti budete tiež potrebovať formulár EU/EWR, tzv. formulár E9. V ňom sú zdokladované všetky vaše príjmy dosiahnuté mimo Nemecka, o ktorých potrebuje vedieť tamojší daňový úrad. Formulár E9 získate na základe podaného slovenského daňového priznania.

 

Ak si pri žiadosti o vrátenie dane z Nemecka plánujete uplatniť odpočítateľné položky a daňové bonusy, musíte ich vedieť zdokladovať.

Kompletný zoznam podkladov vám radi pripravíme na mieru - v závislosti od vašej životnej a pracovnej situácie.

 

     3. Žiadosť zbytočne neodkladajte

Priemerná doba spracovania na strane nemeckého daňového úradu je približne 16 týždňov

 

Zatiaľ čo evidujeme aj prípady, kedy náš klient dostal peniaze už za necelý mesiac, netreba sa spoliehať na to, že aj vašu žiadosť vybaví zahraničný úrad takto promptne. 

Rozumieme, že v ideálnom prípade chcete svoje peniaze - na ktoré máte plný legálny nárok - čo najskôr. Naším odporúčaním teda je žiadosť zbytočne neodkladať a pustiť sa do jej vypĺňania a kompletizovania podkladov akonáhle to bude možné.

 

Dobrou správou je, že my vám s tým radi pomôžeme.

Vedeli ste, že ihneď pri registrácii pre službu na našom webe vám pridelíme bezplatného produktového špecialistu, ktorý s vami vyplní celú žiadosť?

 

Radi vám pomôžeme aj pri zhromažďovaní a kompletizácii podkladov, prípadne pri ich získaní od zamestnávateľov či úradov. 

Spoločnými silami tak dosiahneme to, že vašu žiadosť pošleme do Nemecka bez zbytočných odkladov.

 

     4. Využite služby profesionálov

Žiadosť o vrátenie daní z Nemecka je v podstate iba iným názvom pre podanie nemeckého daňového priznania.

Povedzme si na rovinu, nejde o činnosť, ktorú zvládne ktokoľvek. Vyžaduje si znalosť nemeckej daňovej legislatívy, správnych postupov, nehovoriac o potrebe ovládať jazyk a mať aj patričnú prax.

 

Naši daňoví agenti všetkým týmto disponujú a sú plne pripravení vám pomôcť. Slovákom v zahraničí získavame ich peniaze už od roku 2008.

Rešpektujeme však, ak sa rozhodnete žiadať na vlastnú päsť. 

 

Máme pre vás kľúčové odporúčanie - dajte si mimoriadne záležať na tom, aby ste si nemecké daňové priznanie podali správne a so všetkým, čo k tomu patrí. Iba tak totiž získate plnú sumu, na ktorú máte nárok.

 

Žiaľ, stretávame sa aj s prípadmi, kedy nás oslovia klienti, ktorí predtým využili služby „lacnejších“ konkurentov. Tí im často nielenže nezískali celú sumu, ale akonáhle si nemeckí daniari vyžiadali viac informácií, prípadne poslali úradný list, úplne sa prestali ozývať.

Takýto človek neskôr príde k nám a celá žiadosť sa mu tým pádom zbytočne natiahne a za službu nakoniec platí 2-krát. 

Ako sa vraví, dôveruj, ale preveruj. 



Chcete vedieť, aký názor majú na TJ-Legal ľudia ako vy? Prečítajte si o ich skúsenostiach.

 

     5. Urobte prvý jednoduchý krok

Často môžete počuť, že najťažšie je začať. Našou snahou je však celý proces čo najviac zjednodušiť, aby ste svoje peniaze mohli získať bez zbytočných komplikácií a bolestí hlavy.

 

Prvý krok spolupráce s nami je teda mimoriadne jednoduchý.

Vyplňte krátky registračný formulár na našom webe, vyberte si roky, za ktoré chcete žiadať o vrátenie daní z Nemecka a úspešne ste začali.

Zašleme vám mail s ďalšími inštrukciami, pokojne však môžete počkať na to, kým vás kontaktuje váš osobný, bezplatný produktový špecialista a s celou žiadosťou vám pomôže.

 

Začať nikdy nebolo jednoduchšie

 

Prečítajte si tiež :

  1. Vrátenie daní z Nemecka - najčastejšie otázky a odpovede
  2. Vrátenie daní z Nemecka - slovník pojmov
  3. Ako dlho trvá vrátenie daní z Nemecka v roku 2024?