Ak viete, čo robíte, môžete tak vykonať aj na vlastnú päsť prostredníctvom portálu FinanzOnline. Pozor, nesie to so sebou isté riziká, na ktoré by ste mali myslieť už vopred.

 

Maximum pri vrátení daní z Rakúska

Podanie rakúskeho daňového priznania (so všetkým, čo k tomu patrí) je zložitým procesom

Nielenže si vyžaduje znalosť nemčiny, ale aj orientáciu v tamojšej daňovej legislatíve. Predstavte si slovenské daňové priznanie, ale ešte o poznanie náročnejšie.

 

Prečo by človek, ktorý sa rozhodne žiadať sám, mal naozaj vedieť, čo robí?

Aby získal maximálny legálny preplatok. Inými slovami, aby mu z Rakúska na účet prišli dane v čo najvyššej výške, úmernej jeho nároku.

 

NÁŠ TIP: chcete si urobiť orientačný výpočet toho, koľko môžete získať? Použite našu daňovú kalkulačku pre Rakúsko. Už do piatich minút dostanete približnú predstavu o tom, aký obnos vás potenciálne čaká. 
 

Tu sa skrýva jedno z rizík, ktoré spomíname v úvode. Ak totiž človek nepozná proces a vo FinanzOnline si žiadosť iba „vykliká“, môže sa potenciálne pripraviť o nemalé peniaze. Áno, možno získa preplatok, ale iba správnym postupom ho získa v maximálnej výške.

 

Čo to znamená?

Znamená to uplatniť si všetky odpočítateľné položky, daňové bonusy, priložiť k priznaniu aj formulár E9 a jednoducho využiť všetky zákonné prostriedky, ktorými si človek dokáže navýšiť preplatok, t.j. získané dane. 

 

Ak ste si stopercentne istí, že všetko zvládnete, že poznáte rakúsku daňovú legislatívu a o žiadne prostriedky sa nepripravíte, rozhodne vám odporúčame žiadať aj na vlastnú päsť. Ide o vaše peniaze, bola by škoda nechať ich u susedov.

 

Máte však nejaké pochybnosti, prípadne si chcete ušetriť čas?

Obráťte sa na odborníkov. 

 

Prečo osloviť profesionálov? 

Tu sa dostávame k tomu, prečo je v istých prípadoch správnou alternatívou využiť služby profesionálov, ktorí sa roky venujú vráteniu daní z Rakúska

 

Napríklad spoločnosť TJ-Legal.

 

Jednoduchá odpoveď znie: lebo získate maximum a zbytočne sa nepripravíte o stovky eur. 

Vráteniu daní z Rakúska (ale aj z iných krajín, vrátane Holandska a Nemecka) sa venujeme dlhodobo a na vysoko profesionálnej úrovni. To znamená, že žiadosti spracúvame každý deň, komunikujeme priamo s rakúskym daňovým úradom a riešime aj so zložité prípady, ktoré by laik jednoducho nezvládol.

Vieme, aké podklady je potrebné priložiť k žiadosti, ktoré údaje sú dôležité a ako sa k nim dostať. 

Inými slovami - rakúske daňové priznania sú naším denným chlebíkom. Naši pracovníci patria v tejto oblasti medzi popredných expertov nielen na Slovensku, ale v celej strednej Európe. 

 

S nami máte záruku, že vrátenie daní z Rakúska prebehne čo najefektívnejšie a  bez zbytočných starostí na vašej strane. 

Ešte dôležitejšia je však skutočnosť, že získate svoj preplatok v maximálnej legálnej výške. Ak vám (na základe vami dodaných podkladov a informácií) vznikne nárok, s nami si ho uplatníte v plnom rozsahu. 

 

Získajte svoje peniaze - prvý krok urobte TU.


 

Zamietli vám svojpomocnú žiadosť? Dajte nám vedieť

Podávali ste si žiadosť o vrátenie daní z Rakúska na vlastnú päsť a z tamojšieho daňového úradu vám došla zamietavá odpoveď? Dostali ste list s názvom Abweisung či Züruckweisung?

 

Dôvodov je potenciálne viacero.

 

Mohlo sa stať, že ste si neuplatnili odpočítateľné položky a daňové bonusy, prípadne ste nevyužili iné zákonné spôsoby ako získať či navýšiť svoj daňový preplatok. Možno ste nepriložili všetky prílohy, ktoré boli potrebné. 

 

Ak vám však nárok naozaj vznikol, bola by škoda, ak by vaše peniaze ostali v Rakúsku. 

Za istých podmienok vám dokážeme pomôcť aj v takomto prípade.


 

Pošlite nám čitateľnú fotografiu, sken, prípadne digitálnu kópiu rozhodnutia z rakúskeho daňového úradu na mail kontakt@tj-legal.com.

Preštudujeme jeho obsah a ak bude existovať šanca na získanie peňazí, dáme vám o tom vedieť. Ak sa rozhodnete pre spoluprácu s nami, získame vám ich v plnej legálnej výške.

 

 

Prečítajte si tiež:

  1. Vrátenie daní z Rakúska - slovník pojmov
  2. Reálne prípady vrátenia daní z Rakúska
  3. Neodpracoval som v Rakúsku celý rok, mám nárok na vrátenie daní?