Freistellung - balík Ozaj lacný

Najlacnejší balíček je určený tým, pre ktorých je nízka cena rozhodujúca
 

Obsahuje spracovanie žiadosti o Freistellung podľa vami doručených podkladov, za ktorých správnosť a úplnosť ručíte vy. Pozor, tento balík neobsahuje konzultácie či kontrolu a analýzu dokumentov. Ak o ne máte záujem, odporúčame vám vybrať si balíky Obľubený alebo Prémiový.

 

V prípade voľby balíka Ozaj lacný sa vašej žiadosti budeme venovať v priebehu 15 dní od jej prijatia v našom spracovateľskom centre v Prešove. Berte, prosím, na vedomie, že tento balík nezahŕňa telefonickú a písomnú komunikáciu so zahraničnými úradmi. 

 

Táto voľba je ideálna pre ľudí, ktorí chcú mať Freistellung za čo najnižšiu cenu a vedia sa zaručiť za správnosť doručených podkladov - napríklad preto, že oň už v minulosti žiadali.

 

Freistellung - balík Obľúbený

Stredný cenový balík je vhodný pre tých žiadateľov, ktorí chcú, aby po nich podklady skontroloval odborník.

 

Týka sa to najmä prehľadu stavieb, zmlúv a potvrdenia o daňovej rezidencii. Tieto sú nevyhnutnou prílohou k žiadosti o Freistellung a bez nich nie je možné zaručiť jeho úspešné vybavenie.

Ak by náš tím odborníkov na podnikanie v Nemecku vyhodnotil, že vami podaná žiadosť je nepostačujúca, prípadne sú v hre nejaké iné riziká, upozorníme vás na to

 

Pri balíku Obľúbený navyše klient získava garanciu, že jeho žiadosti sa v spoločnosti TJ-Legal budeme venovať už do 10 dní od prijatia. Ani tento variant však v cene nezahŕňa telefonickú a písomnú komunikáciu so zahraničnými úradmi. 
 

Freistellung - balík Prémiový

Náš najžiadanejší cenový balík je perfektnou voľbou pre tých, ktorí chcú komplexnú starostlivosť a poradenstvo.

 

Okrem všetkých výhod v rámci balíkov Ozaj lacný a Obľúbený klient získava aj možnosť využiť osobné, telefonické či mailové poradenstvo v trvaní do 30 minút.

Zároveň v rámci tohto balíka ponúkame aj telefonické a listové konzultácie s nemeckými úradmi a to až do finálneho získania Freistellungu.

 

Pozor na Steuernummer

Vyššie uvedené ceny Freistellungu sa vzťahujú iba na samotnú žiadosť o oslobodenie od stavebnej zrážkovej dane, plným názvom Freistellungbescheinigung.

 

V prípade, že žiadate prvýkrát, je potrebné, aby ste mali pridelené nemecké daňové číslo, teda Steuernummer. Bez neho nie je možné získať Freistellung, ani žiadať o jeho predĺženie. 

Ak máte záujem, obe služby - Freistellung a Steuernummer - vám vieme získať v rámci jedného balíka. Aktuálne platné cenníky nájdete na tomto odkaze.

 

Zároveň vám odporúčame aktivovať si elektronický podpis ELSTER. Prostredníctvom neho môžete zrýchlenou formou žiadať o predĺženie či vystavenie Freistellungu, uľahčíte si komunikáciu s nemeckými úradmi a zjednodušíte množstvo ďalších úkonov. Má platnosť až na 3 roky. 

 

Je vysoko pravdepodobné, že do budúcnosti bude možné žiadať o Freistellung už iba cez ELSTER

Ak si ho necháte aktivovať cez TJ-Legal, prvé predĺženie máte zdarma!

 

Prečítajte si tiež:

  1. Na čo si dať pozor pri žiadosti o Freistellung v roku 2024?
  2. Poslal vám nemecký úrad list? Korešpondenciu neignorujte
  3. Freistellung - najčastejšie otázky a odpovede